Du kan designa en rektangulär trädgård med dessa 10 tips

Många holländska trädgårdar har rektangulär form. Detta beror ofta på husets bredd och tomtens längd. De flesta trädgårdar levereras rektangulärt, särskilt i nya stadsdelar.

Hur utformar du en rektangulär trädgård på ett unikt sätt?

Här är tio tips med vilka du kan designa en rektangulär trädgård och få inspiration till din nya trädgård.

Tips 1: Diagonal
Många tänker i raka linjer, men varför inte använda en diagonal linje i trädgården? När allt kommer omkring är detta den längsta linjen i trädgården och ger dig den bästa utsikten.

Tips 2: Perspektiv
Alla känner till begreppet perspektiv, men inte alla vet hur det fungerar. Till exempel, om du bygger en stig i din trädgård och skulle göra stigen något smalare på baksidan av trädgården, verkar det som om stigen är ännu längre bort och därför som om din trädgård är längre. Ett mycket trevligt och praktiskt trick för små rektangulära trädgårdar.

Tips 3: Zoner
Istället för att hålla översikten i en rektangulär trädgård är det mycket mer spännande att skapa zoner i din trädgård. Zoner skapas genom att placera växter och träd i olika storlekar och lägga stigar i kurvor. Detta skapar en ny överraskning efter varje böjning och trädgården verkar mycket mer spännande än om du lägger en gräsyta med en terrass.

Tips 4: Sekret
Vill du betona längden på trädgården? Då är ett trästaket med horisontella plankor lösningen. Men om du vill betona bredden fungerar en häck bättre.

Tips 5: Höjd
Ta en titt på växter, blommor och dekorationer. Skapa till exempel en grön vägg med alla typer av vackra blommor och örter.

Tips 6: Former
Vilka former kan du göra i en rektangulär trädgård? Om du funderar på en ny terrass kan du överväga en fyrkantig terrass eller en rund terrass. Dessa former betonar inte trädgårdens rektangulära form och skapar spänning i trädgården.

Tips 7: Vatten
Vatten är ett tips för varje trädgård. En vattenström, en damm eller ett vattenfall ger trädgården mer karaktär och ger en extra dimension. En rektangulär trädgård är perfekt för en modern rektangulär damm eller en naturlig organisk damm.

Tips 8: Belysning
Belysning kan förbättra eller försvaga trädgården på kvällen. Vad vill du uppnå med belysning? Vill du kunna övervaka hela trädgården? Vill du tända en väg? Vill du belysa terrassen eller vill du hålla allt lite mer spännande? Placera belysning i anläggningens gränser för mer spänning och ändå lite mer översikt.

Tips 9: Skugga
Det finns alltid lite skugga i trädgården, men det räcker kanske inte i din rektangulära trädgård. Ge därför alltid en permanent plats med skugga eller ett parasoll som du kan flytta. Du kan skapa en permanent plats med skugga genom att hänga en skuggduk som kan förbli utanför alla årstider.

Tips 10: Växter och blommor
När det gäller typen av blommor och växter kan du göra vad du vill i en rektangulär trädgård. Bestäm alltid i förväg vilken trädgårdstil du vill skapa innan du börjar köpa nya växter.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *